Pistácie ve skořápce pražené solené NATU 200 g
Špetka soli dokáže divy. Dokonale zvýrazní nasládlou chuť pražených pistácií ve skořápce. Kromě chuťového požitku vynikají pistácie vysokým obsahem vlákniny a jsou zdrojem cenných bílkovin.
Tak malý oříšek a přitom v sobě ukrývá tak jedinečné vlastnosti. Pistácie vynikají vysokým obsahem vlákniny a jsou zdrojem rostlinných bílkovin. Pražení na sucho ve skořápce jim dodává sladší chuť. Jakmile vyloupnete jeden oříšek, nebudete moci přestat. Chuť pistácií je silně návyková a patří mezi jedny z nejchutnějších oříšků.
Pistácie neboli plody Řečíku pistáciového původem pocházejí ze suchých horských oblastí Střední Asie. Jejich historie sahá až do starověké Sýrie. Dnes se pěstují na různých místech světa od Středomoří až po Indii či USA. Naše pistácie ve skořápce k nám doputovaly z USA, kde rostou divoce i v těch nejsušších oblastech. Strom, z kterého pistácie pocházejí, se dožívá až několika set let a plodí jen každé dva roky. Sklizeň je však velmi bohatá, lze získat až 50 kg pistácií z jednoho stromu.
Věděli jste, že?
Pistácie ve slupce, které nejsou částečně otevřené, jsou nedozrálé. Proto je zbytečné se pokoušet je ze slupky dostat.
- sladká chuť zdůrazněná suchým opražením
- jemně solené
- zdroj bílkovin
- bohaté na vlákninu
Složení
Alergeny jsou vyznačeny tučně98,6% jádra pistácií ve skořápce, sůl 1,2%, bramborový škrob (0,2%). Může obsahovat stopy jiných ořechů a arašídů.
Energetická hodnota | 2405 kJ/581 kcal |
---|---|
Tuky | 51,6 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 8,6 g |
Sacharidy | 11,6 g |
- z toho cukry | 10 g |
Vláknina | 10 g |
Bílkoviny | 20 g |
Sůl | 1,2 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koloniál |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.