Nejen k výrobě Jerky, ale i ke všemu ostatnímu se stavíme

S masivní dávkou originality

Pokud jsi zatím Jerky přímo nevyzkoušel, znáš ho asi spíše jako “drahé” sušené maso s americkou image, kterou nosí drsní chlapi. Ne všechno z toho je tak úplně pravda!

NÁŠ

Příběh o tom, jak jsme opustili práci a začali sušit maso

Naše cesta začala dlouho před vznikem samotné společnosti, díky které můžeme nyní posílat naše sušené maso po celé republice. Pár měsíců před koncem roku 2015 jsme si přivezli ze zámoří nadšení vyzkoušet si sami usušit maso a o pár měsíců později jsme již vezli první várku na silvestrovskou oslavu, kde se po první veřejné produkci jednoduše zaprášilo.

Tehdy nás poprvé napadlo, že by bylo úžasné se jednou výrobou Jerky živit. Postupně jsme tedy začali vyrábět více a ujišťovali se, že chuť našeho masa je naprostou většinou jedlíků z řad našich přátel přijímána s velkým nadšením. Nakonec jsme v půlce roku 2017 sebrali odvahu a definitivně skočili po hlavě do kolotoče všech nutných formalit, testování produktů, přípravy balení, podoby sáčků atd.

Od začátku jsme věděli, že chceme na český trh přinést něco speciálního, co tu není k dispozici. Prémiový produkt z nejlepšího masa, naložený v naší vlastní extra tajné marinádě a hlavně přírodní - chlapské podobě. Vyrábět maso tak, jak jsme to celou dobu dělali pro sebe, pro naše nejbližší a naše přátele. Pak i pro jejich kamarády, kamarády jejich kamarádů a jejich kamarády.

Dobrou chuť, kamarádi! ​
Honza „Usušil & syn” Pavel

640kilo usušeného masa
730spoko zákazníků
2680hodin práce
6700hrnků kafe
VZDĚLEJ SE

Co je to vlastně to jerky?

Jerky /ˈdʒɝki/ je sušením konzervované maso. Z veřejně přístupných zdrojů není přesně zřejmé, jaká civilizace začala tutu úpravu užívat nejdříve a nebo ji nejvíce rozšířila, nicméně jisté je, že jak američtí indiáni, tak evropští mořeplavci hojně využívali jeho výhody na svých dlouhých výpravách. Tehdy maso sušili na slunci nebo nad ohněm. Odtud pochází i současný název modifikovaný ze španělského slovo „ch´arqui“.

Naše Jerky

Vyzkoušej chuť 100% JERKY z čerstvého libového masa sušeného podle naší tajné receptury.

1 kg Jerky vyrobíme z více jak 3 kg syrového masa

Jerky je mnohem víc než "jen" sušené maso

Pokud si zatím Jerky přímo nevyzkoušel, znáš jej asi spíše jako “drahé” sušené maso s americkou image, kterou nosí drsní chlapi. Ne všechno z toho je tak úplně pravda!

Jerky bývá nejčastěji hovězí (případně původní bizoní) nebo drůbeží (zejména krůtí) či vepřové. Maso se před přípravou nařeže na tenké plátky, obvykle se marinuje, koření či solí a poté se suší při teplotě mezi 50 a 70 °C. Sušené maso lze skladovat při pokojové teplotě a je dobře stravitelným zdrojem energie a bílkovin vhodným pro rekreační i vrcholové sportovce při intenzivním tréninku. Vzhledem k tomu, že naše 100% JERKY vyrábíme pouze z nejlepšího libového masa a v průběhu sušení přijde prakticky o veškerou vodu, je skvělou a lehkou potravinou plnou energie a bílkovin. Díky uvedenému je Jerky vhodné i jako doplněk stravy v průběhu redukčních diet. Jelikož Jerky není mastné, je možné jej bez starostí jíst po celý den.

V případě našeho 100% JERKY je poměr sušeného masa k původní váze více než 1:3 tzn. na 100 g sušeného masa využijeme více než 300 g očištěného masa v syrovém stavu, což je prakticky maximální možný poměr než by bylo maso „přesušené“ (obecně se vyplatí zkoumat poměr původní váhy masa před vysušením, jelikož v některých případech může poměr rozdílný, což by mohlo znamenat, že na stejnou váhu sušeného masa bylo využito méně masa v syrovém stavu).

NEJEN K VÝROBĚ JERKY, ALE I KE VŠEMU OSTATNÍMU SE STAVÍME S MASIVNÍ DÁVKOU ORIGINALITY. JSI PŘIPRAVEN TU PECKU OCHUTNAT?

Tak co říkáš na náš příběh? Zní to skoro jak z Hollywoodu, co?

Je to ale jen příběh dvou obyčejných kluků z Prahy. Máš dotaz na cokoliv ohledně Jerky nebo nás? Nebo nás chceš jen pozdravit? Pošli nám vzkaz.

    Košík