Ancho prášek 9 g ChilliDoctor








Jak vypadá a chutná nejoblíbenější mexické chilli? Jako sušené švestky! Ancho jsou tmavě fialovou až černou sušenou verzí papriček Poblano a rozemleté na jemný prášek nabízí v kuchyni široké využití. Mají zemitou a jemně nasládlou švestkovo-rozinkovou chuť a z každého jídla vykouzlí příjemně pikantní záležitost, kterou s chutí ocení i úplní chilli začátečníci.
Dostupnost Skladem (1 ks)
Možnosti doručení
Kód: KO0155
49 Kč 43,75 Kč bez DPH
Ancho prášek 9 g ChilliDoctor
485 ancho prasek 10 g chillidoctor
Bez laktózy Bez lepku Bez přidaného cukru
Přírodní bez “éček”
Přírodní bez “éček”
Za tím si stojíme. Nechceme Jerky kazit ničím, co do něj jednoduše nepatří. Prostě jenom kvalitní čerstvé maso a koření. V jednoduchosti je krása.
Ručně vyrobené
Ručně vyrobené
Malé várky a poctivá ruční práce jsou od začátku základy našeho 100% JERKY. Jak poznáš ruční práci? Každý kousek je jinak velký, ale stejně dobrý!
Nabušené bílkovinami
Nabušené bílkovinami
Jerky je skvělým zdrojem bílkovin a energie. 100 g našeho Jerky je vyrobeno až z 340 g syrového masa. Najdeš v něm tak až 76 g bílkovin!

 

Mexická královna mezi papričkami


Vsaďte na mexickou klasiku. Sušené Ancho jsou v této zemi nejoblíbenějšími a nejpoužívanějšími papričkami vůbec (hned za nimi jsou Guajillo). Typická je jejich tmavě fialová až černá barva.

Ancho jsou sušenou verzí tmavě zelených lesklých papriček Poblano, které dorůstají do velikosti až 10 cm. Pochází z mexického státu Puebla, které bylo v historii významným španělským koloniálním místem a sehrálo důležitou roli v utváření tradiční mexické kuchyně. Pro zajímavost, z města Pueblo pochází také ikonické mexické jídlo "chiles en nogada" inspirované mexickou vlajkou, které vzniklo na počest ukončení Mexické války o nezávislost v roce 1821. Jedná se o plněnou zelenou Poblano papričku, přelitou bílou smetanou a posypanou šťavnatými červenými semínky granátového jablka.

Papričky Ancho jsou jedny z nejméně pálivých vůbec, proto se při jejich používání nemusíte vůbec zdráhat. Patří mezi papriky roční (Capsicum annum) a jejich pálivost se pohybuje jen okolo 1 000– 2 500 SHU. Zajímavá je jejich ovocně–sladká chuť. Vzhledově i chuťově totiž připomínají švestky, s podtónem rozinek.

Pozvěte chuť Mexika do své kuchyně


Na Ancho papričky je spolehnutí vždycky. Z každého jídla dokážou vykouzlit pikantní, ale nijak spalující záležitost, kterou ocení i chilli nováčci. Dodají jakékoliv studené i teplé omáčce, salse, enchiladas nebo polévce jemný hřejivý nádech a zemitou chuť, a skvěle tak podtrhnou chuť ostatních surovin. Své místo si určitě najdou ve vašich masových pokrmech nebo tamales. Stejně jako doma v Mexiku. Díky své švestkovo–rozinkové nasládlé chuti a mírné pálivosti jsou ideální do sladkých dezertů nebo v kombinaci s čokoládou.

Pálivost
SHU jednotky 2 500
Složení Ancho chilli papričky 100 %.
Země původu Mexico

 

Objem

 

10 g



Trvanlivost a skladování

 

Po otevření skladujte v temnu a suchu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Koloniál
Hmotnost: 0.01 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: